08/07/1997

Skyr er det nye sort

Vi er nået til del 3 i Buch Kristensens serie om Top 5 mejerier gennem 25 år.
I denne artikel sættes der fokus på skyr. 

Danske mejerier har nemlig tilpasset den islandske skyr, så den på 10 år er blevet en best-seller.

Fra artiklen:
“Den faste skyr var altså mejeriteknisk set et osteprodukt, som oprindeligt blev blandet med fløde, før man spiste det.
[…]
I dag er skyr dog mest sammenlignelig i konsistens og smag med et surmælksprodukt, hvorfor skyr i alle artikler og omtaler betegnes som et surmælksprodukt. Blandt fagfolk regnes skyr dog som alle surmælksostes “Urmoder”.”

mejerimedier.dk

Flere nyheder

Seneste fra mejeriindustrien

Nyhedsbrev

sendt til dig hver uge

Copyright ©
2025
Mejerimedier
CVR: 41896981

Søg

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
kalender
maerkedag
stilling
udgivelse
This is a basic text element.