Programmet til efterårets første seminar d. 12. september – ’Reducing waste by utilizing side streams’ -tager form med de første syv oplægsholdere, som både har erfaringer fra mejeribranchen og andre fødevarebrancher.
I de senere år er sidestrømme blevet et stadigt vigtigere emne i mejeriindustrien i bestræbelserne på at minimere spild og udnytte skjulte og ubrugte ressourcer. Med dette afsæt har Mejeriteknisk Selskab tilrettelagt seminaret Reducing waste by utilizing side streams’. Fokus vil være på at inkludere råvarer, der er tilgængelige på mejeriet samt værktøjer, som kan identificere disse. Næste skridt er, hvordan sådanne sidestrømme kan omdannes til værdi og derved skåne miljøet og minimere ressourceforbruget. Yderligere ser vi på, hvordan brugte mælkekartonner kan omarbejdes til genanvendelige materialer.
Programmets syv første indlæg er nu på plads. En række aktører fra mejeribranchen vil bidrage med oplæg om konkrete projekter, f.eks. ressourceudnyttelse af sur valle og mælkens mineraler. Spændende projekter som ENORM(bruger delactosed permeate(DLP) som insekt foder og VALORIZE( som hjælper kenyanske mejerier til at valorisere sidestrømme) vil blive berørt. Derudover vil oplægsholdere fra andre brancher give inspiration til at afdække skjulte ressourcer:
Bemærk – seminaret afvikles på engelsk.
Læs mere og tilmeld dig HER
25 års jubilæum Process Engineering A/S og virksomhedens direktør kan fejre 25-års jubilæumPoul B. Jakobsen, grundlægger og CEO af Process Engineering A/S, kan den 1. november fejre 25-års jubilæum i virksomheden. Poul er uddannet maskinarbejder og senere som maskiningeniør fra Københavns Teknikum, og gennem alle årene siden han blev færdiguddannet i 1988 har fokus været […]
40 års jubilæum
60 år