L&F har analyseret den seneste udvikling i foodservice-sektoren på baggrund af seneste data og fastslår, at foodservice stadig er et voksende og attraktivt marked for fødevareproducenter.
Foodservice er en alsidig sektor, der inkluderer både restauranter, cafeer og hoteller, fast food, catering, takeaway samt kantiner og institutionskøkkener.
Den nye analyse fra L&F dokumenterer, at salget i foodservice er steget de seneste år. Ifølge Danmarks Statistik steg omsætningen i den private foodservicesektor således til 59,9 mia. kr. i 2023, hvilket en stigning på 6,5 pct. fra 2022-niveauet. Særligt restauranter har haft vækst i omsætningen i de seneste år.
I 2023 var 84 pct. af salget af fødevarer til den private del af foodservicesektoren, mens den offentlige del af foodservicesektoren aftager 16 pct. af salget, men L&F ser store potentialer i fødevaresalget til det offentlige, som faktisk serverer over 1 mio. hoved og mellemmåltider om dagen.
Foodservicesektoren betegnes fortsat som et meget attraktivt marked for fødevareproducenter. I Euromonitor International nyeste prognose forventes den danske private foodservicesektor at fortsætte med at vokse i de kommende år. Ikke blot er danskerne glade for at spise ude, den stigende andel af husstande med én person peger også på en fremtidig stigning i efterspørgslen efter færdigretter og takeaway-løsninger. Den demografiske udvikling med en større andel af danskere over 80 år skaber samtidig en forventning om vækst i offentlig foodservice, da der i fremtiden vil være et voksende behov for ældrepleje og fx udbringning af ældremad.
Læs hele analysen HER
Foto: Bahram Baya, Unsplash