07/06/2024

Fermentering fik fuld opmærksomhed

Stor entusiasme og vidensudveksling til DMS’s seminar om fermenteringsprocessens muligheder.

Knap 50 deltagere var 30. maj samlet i Billund til seminar i Dansk Mejeriteknisk Selskab om fermenteringsprocessens mange facetter. Det blev et særdeles vellykket arrangement, hvor indlægsholdenes store viden kombineret med virkelig gode evner for at gøre komplicerede emner forståelige skabte stor dynamik med usædvanlig god spørgelyst og mange diskussioner.

Emnerne spændte bredt fra Steen Holmgaards Sørensens indflyvning, som blandt belyste hvordan fermentering har været anvendt i århundreder til forlængelse af holdbarhed og fremme af god smag. Endvidere hvorfor fermentering er meget aktuelt som et middel til at føde jordens voksende befolkning.

Andre indlæg havde fat i den nyeste forskning om mekanismer for fagerresistens og udvikling af kulturer til de klassiske syrnede mælkeprodukter og fremstilling af mælkekomponenter ved hjælp af Pression Fermentation.

Desværre måtte et indlæg om fermentering af plantealternativer udgå – men Per Dedenroth Pedersen, tog modigt handsken op. Med få timers varsel fremtryllede han et super spændende indlæg om Penicillium Roqueforti, der med ny teknologi kan forsynes med forskellige ønskværdige egenskaber, som tillader Blue Cheese-producenter at diversificere deres produkter.

Henrik Sigumfeld (foto) afsluttede dagen med et festfyrværkeri af et indlæg om næringsværdien af fermenterede produkter. Man skal bl.a huske, at når man udvikler nye produkter, skal de smage godt, ikke bare være sunde!

Alt-i alt en spændende dag, der tydeligt viste at fermentering er et område med masser af udvikling og interessante jobmuligheder for mejerifolk.

Berte Asmussen, programkoordinator.

mejerimedier.dk

Flere nyheder

Seneste fra mejeriindustrien

Nyhedsbrev

sendt til dig hver uge

Copyright ©
2024
Mejerimedier
CVR: 41896981

Søg

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
kalender
maerkedag
stilling
udgivelse
This is a basic text element.