Stor entusiasme og vidensudveksling til DMS’s seminar om fermenteringsprocessens muligheder.
Knap 50 deltagere var 30. maj samlet i Billund til seminar i Dansk Mejeriteknisk Selskab om fermenteringsprocessens mange facetter. Det blev et særdeles vellykket arrangement, hvor indlægsholdenes store viden kombineret med virkelig gode evner for at gøre komplicerede emner forståelige skabte stor dynamik med usædvanlig god spørgelyst og mange diskussioner.
Emnerne spændte bredt fra Steen Holmgaards Sørensens indflyvning, som blandt belyste hvordan fermentering har været anvendt i århundreder til forlængelse af holdbarhed og fremme af god smag. Endvidere hvorfor fermentering er meget aktuelt som et middel til at føde jordens voksende befolkning.
Andre indlæg havde fat i den nyeste forskning om mekanismer for fagerresistens og udvikling af kulturer til de klassiske syrnede mælkeprodukter og fremstilling af mælkekomponenter ved hjælp af Pression Fermentation.
Desværre måtte et indlæg om fermentering af plantealternativer udgå – men Per Dedenroth Pedersen, tog modigt handsken op. Med få timers varsel fremtryllede han et super spændende indlæg om Penicillium Roqueforti, der med ny teknologi kan forsynes med forskellige ønskværdige egenskaber, som tillader Blue Cheese-producenter at diversificere deres produkter.
Henrik Sigumfeld (foto) afsluttede dagen med et festfyrværkeri af et indlæg om næringsværdien af fermenterede produkter. Man skal bl.a huske, at når man udvikler nye produkter, skal de smage godt, ikke bare være sunde!
Alt-i alt en spændende dag, der tydeligt viste at fermentering er et område med masser af udvikling og interessante jobmuligheder for mejerifolk.
Berte Asmussen, programkoordinator.
25 års jubilæum Process Engineering A/S og virksomhedens direktør kan fejre 25-års jubilæumPoul B. Jakobsen, grundlægger og CEO af Process Engineering A/S, kan den 1. november fejre 25-års jubilæum i virksomheden. Poul er uddannet maskinarbejder og senere som maskiningeniør fra Københavns Teknikum, og gennem alle årene siden han blev færdiguddannet i 1988 har fokus været […]
40 års jubilæum
60 år