28/11/2024

Forskere undersøger cellebaseret produktion af mælkeingredienser

En ny rapport  fra AU FOOD undersøger nye metoder til at producere mælkeingredienser ved hjælp af cellebaserede teknologier og diskuterer deres potentiale i den grønne omstilling.

Som en del af den grønne omstilling er der globalt fokus på at finde nye strategier til produktion af mælk og kød. Nu præsenterer en gruppe forskere fra AU FOOD en af disse strategier, nemlig cellebaseret produktion af mælkeingredienser ved hjælp af to forskellige teknologier: præcisionsfermentering og dyrket mælk.

Rapporten beskriver, hvordan disse teknologier fungerer, skitserer den aktuelle forskning inden for området og diskuterer mulighederne og udfordringerne for fremtidens produktion af mælkeingredienser og deres anvendelse i fødevarer.

For præcisionsfermentering præsenterer forskerne de seneste 30 års forskning inden for mikrobiologisk syntese af mælkeproteiner, og de undersøger valget af vækstorganismer og dets betydning for brugbarheden og omkostningerne ved de producerede mælkeproteiner.

For dyrket mælk, som er et nyere forskningsområde baseret på tidligere viden om mælkekirtlers cellebiologi, ser de på de typer af systemer, der er blevet testet, og deres respektive resultater.

For begge områder beskriver forskerne også den industrielle aktivitet på området, som i høj grad er drevet af startups. De diskuterer desuden mulighederne for effektiv ressourceudnyttelse i produktionen samt overvejelser vedrørende godkendelse af disse typer fødevarer på det europæiske marked.

Læs mere HER

mejerimedier.dk

Flere nyheder

Seneste fra mejeriindustrien

Nyhedsbrev

sendt til dig hver uge

Copyright ©
2024
Mejerimedier
CVR: 41896981

Søg

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
kalender
maerkedag
stilling
udgivelse
This is a basic text element.