Videnskab.dk slår fast, at de mange forskellige alternativer til komælk rummer så mange tilsætningsstoffer, at de skal karakteriseres som ultraforarbejdede.
Danske forbrugere bekymrer sig om deres fødevarers oprindelse. Og en række ultraforarbejdede fødevarer anses for at være medvirkende til forskellige livsstilssygdomme. Derfor skal man også være opmærksom på indholdet i de mange forskellige plantedrikke baseret på havre, ris, mandler m.m.
Videnskab.dk slår fast, at disse produkter må anses som ultraforarbejdede. Det fremgår af et interview med Anja Biltoft-Jensen, seniorforsker og forskningsgruppeleder ved DTU Fødevareinstituttet, foranlediget af et læserspørgsmål om plantedrikkes status:
– I de fleste tilfælde har producenten tilføjet forskellige tilsætningsstoffer såsom stabilisator og fortykningsmiddel, olie, sukker eller sødestoffer, salt og sommetider smagsstoffer, som for eksempel vaniljesmag, forklarer Anja Biltoft-Jensen til Videnskab.dk.
– De er produceret sådan, at de rent konsistensmæssigt skal minde om komælk. Men indholdsmæssigt rummer de slet ikke de samme næringsstoffer, som der er i komælk, pointerer hun. Hun understreger samtidigt, at de forskellige tilsætningsstoffer er godkendte og dermed ikke usunde i sig selv. Men næringsindholdet er dog langt fra komælkens, siger hun til Videnskab.dk
Læs hele artiklen på videnskab.dk HER