29/08/2024

Plantedrikke er en ultraforarbejdet fødevare

Videnskab.dk slår fast, at de mange forskellige alternativer til komælk rummer så mange tilsætningsstoffer, at de skal karakteriseres som ultraforarbejdede.

Danske forbrugere bekymrer sig om deres fødevarers oprindelse. Og en række ultraforarbejdede fødevarer anses for at være medvirkende til forskellige livsstilssygdomme. Derfor skal man også være opmærksom på indholdet i de mange forskellige plantedrikke baseret på havre, ris, mandler m.m.

Videnskab.dk slår fast, at disse produkter må anses som ultraforarbejdede. Det fremgår af et interview med Anja Biltoft-Jensen, seniorforsker og forskningsgruppeleder ved DTU Fødevareinstituttet, foranlediget af et læserspørgsmål om plantedrikkes status:

– I de fleste tilfælde har producenten tilføjet forskellige tilsætningsstoffer såsom stabilisator og fortykningsmiddel, olie, sukker eller sødestoffer, salt og sommetider smagsstoffer, som for eksempel vaniljesmag, forklarer Anja Biltoft-Jensen til Videnskab.dk.

– De er produceret sådan, at de rent konsistensmæssigt skal minde om komælk. Men indholdsmæssigt rummer de slet ikke de samme næringsstoffer, som der er i komælk, pointerer hun. Hun understreger samtidigt, at de forskellige tilsætningsstoffer er godkendte og dermed ikke usunde i sig selv. Men næringsindholdet er dog langt fra komælkens, siger hun til Videnskab.dk

Læs hele artiklen på videnskab.dk HER 

mejerimedier.dk

Flere nyheder

Seneste fra mejeriindustrien

Nyhedsbrev

sendt til dig hver uge

Copyright ©
2024
Mejerimedier
CVR: 41896981

Søg

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
kalender
maerkedag
stilling
udgivelse
This is a basic text element.